Startup Inkubaatori programm: “Startupiliku äriplaani loomine ja arendamine”

Ettevõtlusnädala raames toimus 8. oktoobril Kagu-Eesti Innovatsioonikeskuses Startup Inkubaatori programmi 1. üritus “Startupiliku äriplaani loomine ja arendamine”.
Ürituse eesmärk on tuua kokku Kagu-Eesti (idu)ettevõtjad ja need, kes ettevõtlusega alustamist plaanivad, jagada kogemusi ja nõu.
Koolitaja ja äriideede arenguprogrammi Starter Pärnumaa projektijuht Taavi Tamm rääkis osalejate, mis vahe on startup ettevõttel ja tavalisel ettevõttel, tutvustas Business Model Canvast ja tõi näiteid tuntud ettevõtete edulugudest.
Päeva jätkas idufirma Videolind asutaja ja tegevjuht Tanel Maandi, kes rääkis oma kogemusi idufirma loomisel. Videolind kogemustest võib õppida, et kui teenus ei toimi ühe kliendiga, ei tähenda see, et see teisega toimida ei võiks, samuti on oluline teenust müüa sellele ettevõtte esindajale, kes sellest reaalselt suurima võidu saab, antud juhul personalijuhid. Tänaseks kasutavad Videolind veebi-põhist videovärbamist mitmed edukad ettevõtted.
Päeva lõpetas Nevercode asutaja Triin Kask, kes rõhutas, et hetkedel kui kõik tundub olevat segane ja ebakindel, tuleb keskenduda ettevõtte tugevatele külgedele ja oma eesmärgile. Oluline on oma tootesse uskuda ja seda veenvalt ka klientidele tutvustada. Märgilise tähtsusega on ka ajastus.
Koolitusel osalejate tagasisdest jäi kõlama, et esinejad olid väga huvitavad ja koolitus kasulik, plaanis on ka osaleda koolituse teistel päevadel.
Järgmine osa Startup Inkubaatori üritustesarjast toimub juba novembri lõpus KEIK-is.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
ÜLES