Minister Janek Mäggi külastas Kagu-Eesti Innovatsioonikeskust

Riigihalduse minister Janek Mäggi külastas 19. juunil Võrus Estiko Grupile kuuluvat Kagu-Eesti Innovatsioonikeskust (KEIK).

Mäggi sõnul jättis KEIK talle väga hea mulje ning ta võrdles seda Dvigatelist välja kasvanud Ülemiste Cityga.

„Väga võimas. See, et mingisuguses sellises kohas, kus on endine funktsioon ära kadunud, on leitud uus ja veel ägedam suund, on väga-väga tore. Tallinnas on selliseid kohti palju. Ma arvan, et see siin on täiesti võrreldav Dvigateli ja Ülemiste Cityga,“ sõnas Mäggi pärast tunniajalist jalutuskäiku mööda KEIKi.

Minister lisas, et sarnaste ettevõtmiste initsiatiiv peabki tulema kohalikelt inimestel, mitte riigilt. „Riik ei saa eriti midagi teha, kui kohalikud inimesed seda ei taha. Aga siin on näha, et nad tahavad ja siis sellised asjad juhtuvadki. Riigi ja valitsuse ülesanne on suures osas kohalikke inimesi innustada ja näidata neile, et nad on väärtuslikud. Siis inimesed teevadki selliseid asju, ületades iseennast ja oma piirkonna võimalusi,“ lausus Mäggi.

KEIKi juhataja Anita Hoole sõnul mängib KEIK väga olulist rolli Kagu-Eesti ettevõtluskliima arendajana. „KEIK on sillaks keskuse asukate ning lisandväärtust kasvatavate institutsioonide ja teenusepakkujate vahel,“ sõnas Hoole.

KEIKi peamised sihtgrupid on alustavad ja juba tegutsevad ettevõtjad, kes otsivad oma tegevuseks soodsat ettevõtluskeskkonda ning üüriruume kontoriteks, ladudeks ja tootmiseks. Endise Võru mööblitehase ruumides tegutsev KEIK on selle aasta alguse seisuga koduks juba rohkem kui sajale ettevõttele.